Meditation i Stockholm

Om meditation och djupavspänning 

Yoga Nidra meditativ djupavspänning

Yoga Nidra

Yoga Nidra har en precis påverkan på kropp och sinne. Det är förmodligen den äldsta och mest omfattande avspänning som finns. Steg för steg går den från de grövsta spänningarna till de finare. En del av Yoga Nidra påverkar musklerna, en annan blodkärlen och därmed blodtrycket. Andra delar påverkar nerverna och spänner av i sinnet.

En del människor känner sig inspirerade när de kommer ut ur Yoga Nidra. Andra upplever sinnesintrycken klarare eller blir av med sin sömnlöshet. Yoga Nidra bygger på en djup kunskap: Du inser att du inte behöver spänna för att hålla upplevelser och minnen borta från medvetandet. Du inser att spänningar kan frigöras och släppas på ett harmoniskt sätt.

Den djupa verkan du upplever under Yoga Nidra gör den till mer än en avspänning. Det blir en upplevelse av det meditativa tillståndet. Du får även möjlighet att tränga igenom till de slumrande delarna av hjärnan med ett nytt friskt beslut. För vad hjälper det att vilja något om det undermedvetna stretar emot?

Yoga Nidra ingår på alla våra kurser med yoga, avspänning och meditation och på alla meditationskurser i Stockholm!

Läs mer om Yoga Nidra

Meditativ djupavspänning
Kort introduktion till Yoga Nidra.

Bilder av hjärnans aktivitet under Yoga Nidra
Ett nytt kapitel i meditationsforskningen, skrev forskarna när de offentliggjorde bilderna som de tagit av yogalärare under Yoga Nidra, med ett av den moderna medicinens mest avancerade instrument, PET-scannern på Rikshospitalet i Köpenhamn.

Tantra och Yoga Nidra
För första gången berättar Swami Janakananda om kunskap och metoder i Tantra, som ligger bakom de tantriska ritualerna och som gör Yoga Nidra så enastående effektiv och djup bland avspänningar. Om Nyasa, chakra, medvetandet och beslutet i Yoga Nidra.

Det avspända tillståndet och vetenskapen
Under de senaste ca. 30 åren har forskning visat att det avspända tillståndet i allra högsta grad är bra för hälsan. Vi berättar om vad det är för tillstånd, hur man uppnår det och hur man säkrar sig att det blir djupt och varaktigt.

Upplev Yoga Nidra
CD med två djupavspänninger och "Den lilla boken om Yoga Nidra".