Chakra-helgretreat

Se alla retreats

chakra

Chakrahelgen är en fördjupningsretreat, där vi lägger vikt vid kontakten med och upplevelsen av chakrarna genom mudra och bandha (energihållningar och -lås), kirtan (mantrasång), asana (yogaställningar), pranayama (andningsövningar), djupavspänningen Yoga Nidra, olika meditationer från tantratraditionen och mauna (tystnad).

Chakra-retreaten är öppen för dig

a) som tidigare har deltagit i en retreat på Håå Retreat Center

- eller

b) har gått en yoga- och meditationskurs vid Skandinavisk Yoga och Meditationsskola på annan ort och lärt dig psykisk andning och meditationen Energins Källa.

Bakom allting vi upplever finns energi.
Hur du uppfattar den,
beror på dina förväntningar,
dina önskningar och problem,
din bakgrund, din karaktär och
din psykiska känslighet och styrka.
Ett chakra väcks av ökad energi.
I början håller sinnet fast
vid gamla vanor i stället för att
släppa taget och ge sig hän åt den
starkt renande energin och
vakenheten - att inse detta ger
både överblick och avspänning.

(Swami Janakananda)

Schemat är intensivt: 15 timmars undervisning fördelat på åtta klasser. Under förmiddagen lördag och söndag är det 1½ timmes Karma yoga.

Under fritiden på eftermiddagen kan du njuta av naturen i omgivningarna; skogen och sjön, använda bastun - eller besöka Pyramiden.

Retreaten börjar fredag kl. 17.30 och slutar söndag kl. 16.30. Chakraretreaten är en process, och det är därför viktigt att du kan delta från början till slut.

Det finns möjlighet att delta i tarmsköljning fredag morgon, med reducerat pris för deltagare på Chakrahelgen.

vegetarisk/vegansk mat samt logi ingår i retreatavgiften.

Schemat för Chakrahelgen är intensivare jämfört med våra längre retreater, med kortare fritid. Därför rekommenderar vi att du inte tar dina barn med. Övertala inte andra att följa med på retreaten, om de själva inte är fullt motiverade att delta. Kom för din egen skull.

Vänligen läs all information om retreaterna på Håå Retreat Center här på hemsidan, innan du anmäler dig. Även om vi huvudsakligen beskriver de längre retreaterna, är villkoren de samma för en helgretreat.

Retreatöversikt - tider, priser och lärare