Upplev Yoga Nidra

Inspiration till ett rikare liv

CD med två djupavspänningar från Nyasa Tantra, med vägledning av Swami Janakananda.

Det enda du behöver göra är att ligga ned på rygg och lyssna till instruktionerna - helt stilla och med slutna ögon.

Förlaget Bindu, 2013: REMASTRAD
ISBN: 9789197789431
Speltid: 76 minuter.
Språk: svenska

Finns även på danska, engelska och tyska.

 

Beställ

"Avspänning är ett tillstånd. Det uppnås bäst genom en teknik som utlöser det. Blodtrycket normaliseras, immunförsvaret stärks, hjärnan slappnar av och samarbetar bättre. Alla kroppens organ och sinnen får en vila som sömnen sällan ger. Därför skärps sinnena och du känner dig i fin form efteråt.

Ju bättre du känner till Yoga Nidra, desto lättare glider du in i det avspända tillståndet. Efterhand som du lär känna harmonin kan du framkalla den på ett ögonblick - mitt i dagens aktiviteter.

Det speciella med Yoga Nidra är att den berör alla delar av ditt väsen med de olika metoderna som den innehåller. Efter att grundligt ha gjort kroppen och sinnet medvetna och avspända använder jag bl a chakranas mantra (bestämda ljudstavelser) och visuella symboler - till att väcka och harmonisera dessa energi- och medvetandeområden.

Roop Verma blev i forbindelse med denna produktion av Yoga Nidra inspirerat till, att som den första, spela in chakranas uråldriga ljudsymboler - dem upplever du tillsammans med min vägledning under den djupa Yoga Nidra.”

Swami Janakananda

CD:n innehåller:

1. Helheten i din natur 
Experience Yoga Nidra CD - Remastered
Avspänningen Yoga Nidra till ljud från moder jord. Komponerad och vägledd av Swami Janakananda. 20:01

2. Resa genom upplevelsens rymd
Musik komponerad och spelad på Swara-Mandala harpa av Roop Verma. 12:28

3. Upptäck dig själv
Den djupa Yoga Nidra. Avspänning, anpassad och vägledd av Swami Janakananda, med musik på Swara-Mandala harpa, sitar och flöjt av Roop Verma. 43:48

Innan du börjar använda CDn, läs det medföljande informationshäftet. Det beskriver bakgrunden till Yoga Nidra och hur man får det fulla utbytet av de två avspänningarna.

CDns Yoga Nidra-metoder är effektiva som stresshantering, mental träning och för att uppnå det meditativa tillståndet.

Litteratur:

Läs Swami Janakanandas artikel: Tantra och Yoga Nidra

Studier gjorda på Yoga Nidra i samarbete med Skandinavisk Yoga och Meditationsskola:

A 15O-H2O PET study of meditation and the resting state of normal consciousness

Increased dopamine tone during meditation-induced change of consciousness

Sagt och skrivet om Upplev Yoga Nidra

Min mest avslappnade träning någonsin:

Jag har börjat göra yoga nidra i 20 minuter varje dag (dvs jag har gjort det den senaste veckan) - och det är ett jätteskönt sätt att träna - det krävs bara att du lägger dig ned med slutna ögon. Det är en icke-aktiv form av yoga där du systematiskt djupavspänner varenda muskel i kroppen och förbereder sinnet för djup sömn. Träningen kräver endast att du är medveten och lyssnar. I flera årtionden har det varit vetenskapligt bevisat att yoga nidra förbättrar ditt immunförsvar, normaliserar ditt blodtryck, minskar stress, ångest, huvudvärk, magont och bröstsmärtor. Det har till och med hjälpt soldater att hantera posttraumatiskt stressyndrom. 

Jag gör det till CD:n "Upplev Yoga Nidra"...

Karen Pallisgaard, Hälsoredaktör, veckotidningen Femina

Vi räknade inte med att de som mediterade i så hög grad kunde styra sin medvetenhet.

Hjärnforskare Troels Kjær, Kennedy Institutet, Danmark

Jag blev, och är fortfarande, mycket imponerad av CD:n. Jag får många förfrågningar att skriva om olika CD-skivor, vilket jag brukar låta bli eftersom kvaliteten inte alltid är så bra. Denna CD är mer än undantaget som bekräftar regeln, därav min entusiasm. Jag tycker om den inte bara för att den producerats med kvalitet, utan också för att jag utifrån instruktionerna och rösten som guidar kan märka att visdom och erfarenhet, tillsammans med varsam styrka och kraft, är grunden för Swami Janakanandas vägledning av djupavspänningen.

Lisa McColley Anderson, Spirit Links, USA

Jag har använt 'Upplev Yoga Nidra' CD:n i en månad. Jag upplever instruktionerna på CD:n som tydliga och lätta att följa. Jag gör den långa versionen varje morgon det första jag gör, och tidigt på kvällen gör jag den korta versionen, och därefter meditation. Jag känner mig definitivt mer avspänd och handskas bättre med vardagsproblemen även efter så här kort tid - och effekten verkar vara kumulativ. Det är en fröjd att göra Yoga Nidra och jag har inte behövt använda någon självdisciplin för att hålla mig motiverad. Jag önskar att jag hade hittat CD:n för länge sedan eftersom jag har lidit av depression i lång tid och jag tror verkligen att Yoga Nidra redan har hjälpt mig. Än en gång, tack för 'Upplev Yoga Nidra' CD:n.

Margaret Green, England

Yoga Nidra (meditativ djupavspänning) är mycket mer än en djup avspänning; det är en total upplevelse, som vidrör, väcker och omfattar alla områden och förmågor i ditt väsen.

Swami Janakananda

Hemma använder jag Upplev Yoga Nidra CD:n, 2 - 3 gånger i veckan. Den avslappning som jag upplever är helt fantastisk… Den verbala förståelsen förstärks, som jag upplever det, när jag praktiserar yoga nidra. Minnen, upplevelser och erfarenheter sipprar fram och jag upplever att mitt eget förhållningssätt till mig själv förändras sakta men säkert. Min självkänsla stärks - min känsla för mig själv blir mer och mer omtänksam (vänlig, tålmodig och tillåtande). Det känns oerhört gott, liksom upplevelsen av att kunna komma till ro och känna sig lättad då och då. Hälsningar.

Anneli Wiberg

Första gången jag prövade Yoga Nidra kände jag av effekten i flera timmar efteråt. Det är egentligen svårt att beskriva, jag var definitivt mer avspänd än vanligt, men inte alls slö eller tung, tvärtom. Det upphör inte att förvåna mig att så till synes enkla instruktioner kan ha en så stark effekt. Min sömnkvalitet har förbättrats mycket sedan jag började använda CD:n .

Nicola Birch

Efter kursen har jag fortsatt att använda YN CD:n, och upptäckt andra fördelar, som t ex minskad oro, och förbättrad sömn. Jag är väldigt tacksam över att Swami Janakananda förmedlar en sådan underbar gåva till mänskligheten. Tack.

Liam Phillips, Australien

Detta band är en hit, om man kan säga hit inom avspänning.

A. Thomson, terapeut och New Age-bokhandlare i England

Efter att i många år ha fört en stressad tillvaro med ett arbete som nästan helt slog sönder min förmåga att leva i nuet, har jag nu åter börjat att glädjas åt varje ny dag, att inte i onödan bekymra mig om morgondagen. Jag har åter lärt mig själv att skratta. Jag tycker det är fantastiskt.

E. Berg, Ludvika

Yoga Nidra liknar inget jag har hört tidigare. Den ackompanjeras av naturljud och av den indiske musikern Roop Verma. Bland annat spelas ljudsymboler för de olika chakra, enligt den musiktradition som kallas Nada Yoga. Upplevelsen av en sådan övning blir naturligtvis individuell. Själv finner jag den helt fascinerande. Jag känner mig uppfriskad och vitaliserad efter övningen, och tänker fortsätta med den.

Nils-Olof Jacobson i tidskriften Sökaren