Meditationskurser i Stockholm

med meditation och djupavspänning 

Covid-19 Info: All undervisning ONLINE från och med 10 januari
På grund av nuvarande restriktioner hålls alla våra kurser online via Zoom tills vidare. För många fungerar online-undervisningen riktigt bra! Läs gärna mer här.
På vissa kurser kan vi efter avtal ha ett fåtal elever på plats hos oss i yogarummet. I nuläget max 3-4 personer per lektion.

Meditationskurser – program och bokning 

Här hittar du tider och priser för våra kurser med meditation och djupavspänning (ingen fysisk yoga). 
Välj kurstyp nedan. Du anmäler dig längst ned på sidan.

Vi har även kurser med både yoga, avspänning och meditation. Särskilt helg- och intensivkurserna innehåller mycket meditation! 

Alla kurser äger rum online via Zoom och/eller i våra lokaler på Västmannagatan 62, vid T-OdenplanKarta

Väntelista: Om kursen/kurserna du vill gå är fullbokade kan du skriva upp dig på väntelista. Fyll i namn, adress, telefon mm i formuläret nederst på denna sida och skriv i fältet "Väntelista" vilken/vilka kurser du vill stå på väntelista till. Vi kontaktar dig per telefon om det blir en plats ledig.

Info om priser och rabatter

Vid varje kurs finns två priser angivna: normalpris/rabattpris.

 • Rabattpriset efter snedstrecket gäller för arbetslösa, studerande på heltid och pensionärer. Giltigt intyg ska visas vid kursstart.
 • Är du under 20 år får du 50 % rabatt på normalpriset. Visa legitimation vid kursstart.
 • Går du flera kurser under samma kursperiod betalar du ordinarie pris på första kursen och får 20 % rabatt på övriga kurser.
  Gäller inte Drop-in lektioner, Håå-uppföljning, Tarmsköljning och Gravidyoga med partner.
  Vi har fyra kursperioder under året: Vår 1: jan - mars. Vår 2: mars - juni. Sommar: juni - aug. Höst: sept - dec.
 • Moms: Yogakurserna har 6% moms. Meditationskurserna har 25% moms.
 • Om du betalar genom Wellnet, Actiway eller Min Friskvård gäller alltid normalpriset (inga rabatter).
Så här anmäler du dig
 1. Välj kurs eller de kurser som du vill gå i anmälningsformuläret nederst på sidan.
 2. Fyll sedan i namn, adress, telefon, e-post mm och skicka in din anmälan.
 3. När vi registrerat din anmälan skickar vi en bekräftelse med e-post eller vanlig post. Normalt skickas den inom ett par dagar. Betalningsinfo finns i bekräftelsen. Om du inte får bekräftelsen, kontakta oss.
  OBS! Om du har beställt bekräftelse per e-post och inte får den, titta först i din skräppost (junk mail/spam). Hittar du inte bekräftelsen så mejla oss på stockholm@yoga.se.
 4. Skulle kursen ha blivit full kontaktar vi dig.
Betalningsvillkor (och avbokningsvillkor)
 • Kursavgiften ska vara inbetald 14 dagar före kursstart på plusgiro 94 26 80-0, eller betalas direkt om du får plats senare än 14 dagar före kursstart.
 • OBS! Utebliven betalning gäller INTE som avbokning. Se avbokningsvillkor nedan.
 • Vid betalning ange referensnummer samt kurstyp, dag och tid. Referensnummer och övrig betalningsinfo finns i bekräftelsen. Om du inte fått bekräftelsen, kontakta oss.
  OBS! Vi mejlar inte kvitto automatiskt, men om du önskar skrivet kvitto för friskvårdsbidrag kan du få det vid kursstart, se nedan. 
 • Avbokningsvillkor: Eventuell avbokning ska göras med e-post eller per telefon.
  Du kan avboka kostnadsfritt senast 14 dagar före kursstart. Vid avbokning 4 - 13 dagar före kursstart betalar du 300 kr i administrationsavgift. Vid avbokning 1 - 3 dagar före kursstart debiteras halva kursavgiften. Vid avbokning senare än 24 timmar före kursstart debiteras hela kursavgiften.
 • Om du är på väntelista och får en plats gäller betalningsvillkoren ovan när du har tackat ja till platsen.
 • Vi är anslutna till Wellnet, Actiway och Min Friskvård.
  - Om du vill betala genom Wellnet, pricka för detta under "Friskvårdsbidrag". OBS! Du måste boka kursen både hos oss och via Wellnets hemsida. 
  - Om du vill betala genom Actiway eller Min Friskvård, pricka för detta under "Friskvårdsbidrag".
 • Kvitto för friskvårdsbidrag: Om du önskar kvitto på din kursbetalning kan du få det vid kursstart, förutsatt att vi har fått in din betalning via plusgiro. Ange att du vill ha kvitto under "Friskvårdsbidrag" i anmälningsformuläret. 
 • Om vi ska skriva faktura till din arbetsplats, ange det under "Friskvårdsbidrag" i anmälningsformuläret. Faktureringsavgiften är 50 kr + moms. Kom ihåg att även skriva faktureringsadressen. Om du behöver underlag för friskvårdsbidrag räcker det oftast att du får ett kvitto vid kursstart. 
Annan praktisk information

Januari 2021: OBS! I nuläget endast online undervisning pga senaste covid-19 restriktioner.
För praktisk info ang online-undervisning via Zoom, se respektive kurs och kallelse du får per mejl efter bokning!

 • OBS! Ät inte en större måltid 3 – 4 timmar före lektionen. Gäller alla kurser.

-----------------------

Nedanstående info gäller när vi håller undervisningen på plats: 

 • Kurserna i Stockholm äger rum i våra lokaler på Västmannagatan 62, vid T-Odenplan, uppgång Västmannagatan (ca 5 minuter från T-Centralen med gröna linjen och Citybanan). Karta
 • OBS! Ät inte en större måltid 3 – 4 timmar före lektionen.
 • Yogamadrasser finns i våra yogarum. Du behöver bara ta med löst sittande kläder och en ren handduk eller lakan (se även covid-19 info).
 • Det går bra att byta om på skolan. 
 • För allas trevnad, använd inte hårspray eller andra produkter med parfym.
 • Hos oss har du mobilsemester!  Stäng av mobilen helt, innan du kommer in på skolan – och håll den avstängd hela tiden medan du är hos oss. 
 • Om du kommer i bil, tänk på att åka i god tid, så du hinner hitta parkeringsplats.

Energins Källa ONLINE, 14 april – 16 maj

Meditationskurs en gång i veckan, under 6 veckor  
Både nybörjare och fortsättare är välkomna. Inga förkunskaper krävs.
OBS! En förutsättning för att delta är att du är med på alla 6 lektionerna och använder det du lär dig, ca ½ timma dagligen, under hela kursperioden.

Läs mer om Energins Källa-kursen

Lär dig att meditera!

På Energins Källa-kursen fokuserar vi på meditation och djupavspänning – ingen fysisk yoga. Kursen innehåller hela meditationen Energins Källa (den lilla Ajapa Japa) samt djupavspänningen Yoga Nidra.

Vi går stegvist och systematiskt fram i inlärningen – och du använder själv meditationen varje dag mellan kurstillfällena. Läs mer om meditationen Energins Källa

Kursen är 6 lektioner, en gång i veckan. Varje lektion är cirka 1½ timma.

Undervisningen är i huvudsak praktisk, men sista lektionen har vi ett kortare teoripass, då vi bl a pratar om hur du fortsätter med meditationen på egen hand.

Nivå: Det krävs inga förkunskaper, både nybörjare och fortsättare är välkomna! (Har du inte har gått kurs hos oss förut kan vi rekommendera att delta i en gratis introduktion till meditation innan kursstart.)

OBS! Det är en förutsättning för att delta att du kan vara med alla lektioner och använda det du lär dig, ca ½ timma dagligen, under hela kursperioden. 
Energins Källa-kurserna har ett noga komponerat och sammanhängande förlopp där vi går fram relativt fort – så se till att planera i förväg så du inte får förhinder. När man är med på alla lektioner känns förloppet naturligt.

Vill du kombinera Energins Källa-kursen med en annars kurs, t ex en yogakurs en gång i veckan?

Om du går flera kurser inom samma kursperiod, så ger vi 20 % rabatt på andra och tredje kursen.

(Gäller alla kurser på skolan i Stockholm utom Drop in-lektionerna, Håå-uppföljning och Gravidyoga med partner).

OBS! Viktig info om online-undervisning via Zoom (Energins Källa)

Kursen kommer att äga rum via internet och programmet Zoom. Att följa kursen från Zoom är enkelt.

I kallelsen till kursen finns en länk. Du behöver inte ladda ned Zoom, utan bara klicka på länken. När du har klickat på länken kommer du till ett s k väntrum, och därefter släpper läraren in dig till kursen. För att ställa in rätt högtalare använder du en knapp i nedre vänstra hörnet på skärmen. Vänligen se till att du förberett din yogamatta mm och klickat på länken senast 15 min innan start. När lektionen har börjat kan vi inte lova att vi kan släppa in fler deltagare.

Du behöver en matta, liggunderlag eller dubbelvikt filt att göra meditation och avspänningen på, en filt att ha över dig under djupavspänningen och även en hårdare kudde eller ihoprullad filt att sitta på under meditationen. Om du kan mörklägga/dra för gardiner under djupavspänningen är det en fördel. Kom ihåg att ha mobilen helt avstängd och förbered så att du i möjligaste mån kan vara med på hela lektionen utan avbrott.

Under klassen kommer skärmen att visa läraren i yogarummet och du hör vägledningen, men du ser inte övningarna. Använd gärna en webbkamera (många laptops har en inbyggd) så att läraren kan se dig. Placera den helst så att hela din yogamatta syns i bild. Kursdeltagarna kommer synas i små rutor i en rad längst upp på skärmen. Vill du inte synas har du möjlighet att stänga av din videofunktion.

Du kan använda en laptop, stationär dator, iPad eller smartphone. Några väljer att koppla vidare till tv:n, för att få större bild på skärmen.

Varmt välkommen!

ENERGINS KÄLLA meditationskurs ONLINE en gång i veckan.
Dag Tid Datum Lekt Pris
Onsdag 16.30 – ca 18.00 14/4 – 19/5 6 1200/960 kr

Gemensam meditation ONLINE

Inre Stillhet och Returning

OBS! För att delta ska du minst ha gått en mellanstegskurs med yoga, avspänning och meditation, meditationskursen Inre Stillhet eller Energins Källa – eller en längre retreat på Håå Retreat Center. Fri entré!

Läs mer om gemensam meditation

Under en stor del av året har vi gratis gemensam meditation söndag kväll kl 20.00, där Mira eller Turiya vägleder hela meditationen Inre Stillhet (Antar Mauna) eller Returning.

Meditationerna är längre här än vi har möjlighet för på kurserna en gång i veckan – så om du gillar att meditera kan dessa kvällar verkligen rekommenderas! Ett bra sätt att friska upp och fördjupa det du tidigare lärt dig, och få ny inspiration inför veckan.

OBS! Gemensam meditation är endast för fortsättare som har lärt sig att meditera hos oss. För att delta ska du ha gått minst en mellanstegskurs med yoga och meditation på Skandinavisk Yoga och Meditationsskola, meditationskursen Inre Stillhet eller Energins Källa, eller deltagit i en längre kurs på internationella Håå Retreat Center.

GEMENSAM MEDITATION – ONLINE Fri entré!
Mejla oss om du vill vara med – senast kl 13.00 samma dag.
När du har fått länken behöver du inte boka dig nästa gång, utan klicka bara på länken ca 15 min innan.
Period Dag/Datum Tid Lärare
Vår 2 Varje söndag till och med 20 juni (utom 4 april / 2 maj). 20.00 – ca 20.45 Mira/Turiya

Inre Stillhet (Antar Mauna) – INGA KURSER PLANERADE tills vidare

Meditationskurs med Mira
En gång i veckan under 8 veckor. Både nybörjare och fortsättare är välkomna. Inga förkunskaper krävs, men om du inte har gått hos oss förut kan vi rekommendera att delta på en introduktion till meditation innan kursstart. 
OBS! En förutsättning för att delta är att du är med på alla 8 lektionerna och använder det du lär dig, ca ½ timma dagligen, under hela kursperioden.

Läs mer om Inre Stillhet-kursen

På denna kurs lär du dig alla sju steg i den tantriska meditationen Inre Stillhet (Antar Mauna). 
Läs mer om Inre Stillhet.

Kursen innehåller även djupavspänningen Yoga Nidra samt föredrag och samtal. Föredragen belyser olika ämnen som är viktiga för att ge dig fullt utbyte av den praktiska delen av undervisningen. Varje lektion börjar med föredraget som tar ca en timma – och avslutas med Yoga Nidra och själva meditationen Inre Stillhet.
Du lär dig en ny del av Inre Stillhet vid varje kurstillfälle, och använder meditationen på egen hand hemma dagligen.

Lektionerna är ca 1½ till 2½ timmar per gång. 

Gemensam meditation på söndagar Fri entré! 
När du gått hela Inre Stillhet-kursen kan du vara med på våra gemensamma meditationer som vi har på söndagskvällar under en stor del av året. Oftast guidar vi hela meditationen Inre Stillhet och ibland meditationen Returning. Läs mer om gemensam meditation.  

INRE STILLHET meditationskurs en gång i veckan, med Mira
Dag Tid Datum Lekt Pris
 – OBS! Inga kurser planerade i nuläget 8
*) Lektionerna är 1½ – 2½ timma per gång. Varje lektion avslutas med meditationen.

Vi återkommer med denna kurs senare!

Kirtan & gemensam meditation – INGA KIRTANS PLANERADE tills vidare

Meditativa sånger främst från den indiska kirtantraditionen. Efter kirtan guidar vi meditationen Returning. 

Öppen för alla som går eller har gått någon kurs på Skandinavisk Yoga och Meditationsskola. Fri entré! 

KIRTAN & Gemensam meditation. Fri entré!

Dag/Datum Tid Med

OBS! Tyvärr inga kirtan planerade i nuläget pga covid-19!

20.00 – ca 21.20 Turiya och Mira 

  Anmälan - meditationskurser i Stockholm

  1. Välj den kurs/kurser som du vill gå i rullgardinsmenyerna nedan.
  2. Fyll sedan i namn, adress, telefon, e-post mm och skicka in din anmälan.
  3. När vi har registrerat din anmälan skickar vi en bekräftelse med e-post.
  OBS! Instruktioner och länk för Zoom-lektionen samt betalningsinfo finns i bekräftelsen.
  Du måste boka dig senast kl 13.00 samma dag (helst dagen innan) för att vi ska hinna skicka dig en bekräftelse.

  4. Skulle kursen ha blivit full innan vi får din anmälan så kontaktar vi dig.

  Jag vill boka - välj kurs:

  Vill du boka en gratis intro & provlektion - gå till anmälningformuläret för introduktioner


  PRIS/rabattpris:

  Vid varje kurs finns två priser angivna: 1) Normalpris. 2) Efter snedstrecket: Rabattpris för heltidsstuderande, arbetslösa och pensionärer (giltigt intyg ska visas vid kursstart). Är du under 20 år vid kursstart betalar du halva normalpriset! (Leg ska visas vid kursstart.) Om du betalar genom Wellnet, Actiway eller ePassi Min Friskvård gäller alltid normalpriset (inga rabatter).

  Ev. rabatt vid bokning av flera kurser:
  20 % rabatt, eftersom jag deltar på mer än en kurs på skolan i Stockholm under samma kursperiod.Ange nedan vilken annan kurs som du redan är bokad till (kurstyp, nivå, dag/tid, startdatum):

  Denna rabatt gäller endast om du går mer än en kurs INOM SAMMA KURSPERIOD. Vi har fyra kursperioder under året: 1) HÖST: sept - dec, 2) VÅR 1: jan-mars, 3) VÅR 2: mars - juni, 4) SOMMAR: juli - aug. Du betalar normalpris för första kursen och får 20 % rabatt på efterföljande kurser räknat efter datum för kursstart. Rabatten gäller inte Drop in-lektioner, Håå-uppföljning och Gravidyoga med partner, eller om du betalar genom Wellnet, Actiway eller ePassi Min Friskvård.

  Ev. väntelista till fullbokade kurser:
  Jag vill stå på väntelista till följande fullbokade kurser. Vi ringer om det blir en ledig plats.
  (Skriv kurstyp, nivå, dag/tid, startdatum, lärare. Det går bra att skriva flera alternativ.)

   

  Fyll i dina kontaktuppgifter nedan (* = måste fyllas i!)

  *Förnamn:
  *Efternamn:

  *Adress:
  c/o:

  *Postnummer:
  *Ort:

  *Tel hem: (Har du endast mobil, skriv den här)

  Mobil:
  Ev. jobb tel/mobil:

  *E-post:

  *E-post: OBS! Bekräfta genom att skriva din e-postadress igen.

  *Nyhetsbrev: OBS! Välj i rullgardinen nedan om du vill ha nyhetsbrev med e-post eller inte.

  Vi skickar ut nyhetsbrev 5-6 gånger om året (högst 1 gång i månaden) t ex med info om nya kurser och aktiviteter. Nyhetsbrevet skickas med MailChimp till den e-postadress du har angivit ovan. Du kan när som helst avbeställa prenumerationen via länken nederst i nyhetsbreven, eller genom att kontakta oss.
  OBS! Om du tidigare avbeställt vårt nyhetsbrev och gärna vill ha det igen, klicka här.

  Friskvårdsbidrag:
  Om du har möjlighet att få din kursavgift betald av din arbetsplats och t ex behöver kvitto vid kursstart, så kan du ange det nedan.
  Jag betalar själv via Plusgiro och behöver inte skrivet kvitto.Jag betalar själv via Plusgiro och ÖNSKAR KVITTO FÖR FRISKVÅRDSBIDRAG VID KURSSTART.Jag betalar genom WELLNET. (Kom ihåg att även boka kursen på Wellnets hemsida.)Jag betalar kursen med ACTIWAY.Jag betalar kursen med ePassi MIN FRISKVÅRD.Jag önskar faktura till min arbetsplats. (Faktureringsavgift: 50 kr + moms.) OBS! Ange företagsnamn och faktureringsadress nedan.

  Ev. andra upplysningar angående din bokning:

  Kursprogram med post:
  Vi sänder ut ett tryckt kursprogram 2-3 gånger per år. Där får du en komplett och lättöverskådlig översikt över alla aktuella kurser.
  Ja tack, jag vill gärna ha kursprogram hemskickat per post 2-3 gånger per år.Nej tack, jag vill inte ha kursprogram hemskickat. Du kan när som helst avbeställa nästa kursprogram eller ändra adress genom att kontakta oss per mejl eller telefon.  Betalningsvillkor vid anmälan:
  • Kursavgiften ska vara inbetald på plusgiro 94 26 80-0 senast 14 dagar före kursstart.
  • Får du plats mindre än 14 dagar före kursstart betalas kursavgiften direkt.
  • Betalningsinfo och referensnummer finns i kallelsen. Om du inte har fått kallelsen inom ett par dagar, v.g. mejla oss.
  • OBS! Utebliven betalning gäller inte som avbokning!.
  • Behöver du avboka gör det vänligen via e-post eller telefon . Du kan avboka kostnadsfritt senast 14 dagar före kursstart. Vid avbokning 4 - 13 dagar före kursstart betalar du 300 kr i administrationsavgift. Vid avbokning 1 - 3 dagar före kursstart debiteras halva kursavgiften. Vid avbokning senare än 24 timmar före kursstart debiteras hela kursavgiften.
  • Om du är på väntelista och får en plats gäller betalningsvillkoren ovan när du har tackat ja till platsen.

  Avtal:
  Jag är införstådd med att det är en förutsättning för att delta i alla kurser vid Skandinavisk Yoga och Meditationsskola, att jag förpliktigar mig att inte i någon form vidarebefordra information om eller undervisa i yoga och meditation på grundval av det som genomgås på kursen. För att uppnå kompetens till att uttala mig om dessa yoga- och meditationstekniker, eller för att undervisa andra i dem, krävs en fullständig yogalärarutbildning vid skolan.

  Hantering av personuppgifter:
  Vi sparar de uppgifter du har lämnat för att kunna registrera och bekräfta din bokning, och för att kunna kontakta dig ifall en lektion blir inställd eller liknande. Vi sparar även din bokningshistorik efter avslutad kurs så vi kan hjälpa dig att hitta rätt nivå vid framtida bokningar. Efter avslutad kurs kan vi ev. genom Reco mejla dig en förfrågan om att lämna ett omdöme. Du kan när som helst ändra eller ta bort dina uppgifter registrerade hos oss, avbeställa nyhetsbrev eller utskick av kursprogram. Kontakta oss i så fall via mejl, telefon eller meddela oss i receptionen.

  * Jag har läst och godkänner ovanstående betalningsvillkor, avtal och hantering av mina personuppgifter.