Kurser i gravidyoga

Centralt i Stockholm vid T-Odenplan

Covid-19 Info: All undervisning ONLINE från och med 10 januari
På grund av nuvarande restriktioner hålls alla våra kurser online via Zoom tills vidare. För många fungerar online-undervisningen riktigt bra! Läs gärna mer här.
På vissa kurser kan vi efter avtal ha ett fåtal elever på plats hos oss i yogarummet. I nuläget max 3-4 personer per lektion.

Yoga för gravida – kurser och bokning

Här hittar du tider och priser för våra kurser i gravidyoga i Stockholm.  
Alla kurser äger rum i våra lokaler på Västmannagatan 62, vid T-OdenplanKarta

Info om priser och rabatter

Vid varje kurs finns två priser angivna: normalpris/rabattpris.

 • Rabattpriset efter snedstrecket gäller för arbetslösa, studerande på heltid och pensionärer. Giltigt intyg ska visas vid kursstart.
 • Är du under 20 år betalar du halva normalpriset. Visa legitimation vid kursstart.
 • Går du flera kurser under samma graviditet ger vi dig 20% rabatt på den andra och tredje kursen. Gäller inte Drop-in lektioner, Håå-uppföljning och Gravidyoga med partner.
 • Moms: Yogakurserna har 6% moms. Meditationskurserna har 25% moms.
 • Om du betalar genom Wellnet, Actiway eller Min Friskvård gäller alltid normalpriset (inga rabatter).
Så här anmäler du dig
 1. Välj kurs eller de kurser som du vill gå i anmälningsformuläret nederst på sidan.
 2. Fyll sedan i namn, adress, telefon, e-post mm och skicka in din anmälan.
 3. När vi registrerat din anmälan skickar vi en bekräftelse med e-post eller vanlig post. Normalt skickas den inom ett par dagar. Betalningsinfo finns i bekräftelsen. Om du inte får bekräftelsen, kontakta oss.
  OBS! Om du har beställt bekräftelse per e-post och inte får den, titta först i din skräppost (junk mail/spam). Hittar du inte bekräftelsen så mejla oss på stockholm@yoga.se.
 4. Skulle kursen ha blivit full kontaktar vi dig.
Betalningsvillkor (och avbokningsvillkor)
 • Kursavgiften ska vara inbetald 14 dagar före kursstart på plusgiro 94 26 80-0, eller betalas direkt om du får plats senare än 14 dagar före kursstart.
 • OBS! Utebliven betalning gäller INTE som avbokning. Se avbokningsvillkor nedan.
 • Vid betalning ange referensnummer samt kurstyp, dag och tid. Referensnummer och övrig betalningsinfo finns i bekräftelsen. Om du inte fått bekräftelsen, kontakta oss.
  OBS! Vi mejlar inte kvitto automatiskt, men om du önskar skrivet kvitto för friskvårdsbidrag kan du få det vid kursstart, se nedan. 
 • Avbokningsvillkor: Eventuell avbokning ska göras med e-post eller per telefon.
  Du kan avboka kostnadsfritt senast 14 dagar före kursstart. Vid avbokning 4 - 13 dagar före kursstart betalar du 300 kr i administrationsavgift. Vid avbokning 1 - 3 dagar före kursstart debiteras halva kursavgiften. Vid avbokning senare än 24 timmar före kursstart debiteras hela kursavgiften.
 • Om du är på väntelista och får en plats gäller betalningsvillkoren ovan när du har tackat ja till platsen.
 • Vi är anslutna till Wellnet, Actiway och Min Friskvård.
  - Om du vill betala genom Wellnet, pricka för detta under "Friskvårdsbidrag". OBS! Du måste boka kursen både hos oss och via Wellnets hemsida. 
  - Om du vill betala genom Actiway eller Min Friskvård, pricka för detta under "Friskvårdsbidrag".
 • Kvitto för friskvårdsbidrag: Om du önskar kvitto på din kursbetalning kan du få det vid kursstart, förutsatt att vi har fått in din betalning via plusgiro. Ange att du vill ha kvitto under "Friskvårdsbidrag" i anmälningsformuläret. 
 • Om vi ska skriva faktura till din arbetsplats, ange det under "Friskvårdsbidrag" i anmälningsformuläret. Faktureringsavgiften är 50 kr + moms. Kom ihåg att även skriva faktureringsadressen. Om du behöver underlag för friskvårdsbidrag räcker det oftast att du får ett kvitto vid kursstart. 
Annan praktisk information
 • Alla kurserna i Stockholm äger rum i våra lokaler på Västmannagatan 62, vid T-Odenplan (ca 5 minuter från T–Centralen med gröna linjen och nya Citybanan). Karta
 • OBS! Ät inte en större måltid 2 – 3 timmar före lektionen.
 • Yogamadrasser finns i våra yogarum. Du behöver bara ta med löst sittande kläder (inte vattenflaska).
 • Det går bra att byta om på skolan. 
 • För allas trevnad, använd inte hårspray eller andra produkter med parfym.
 • Hos oss har du mobilsemester!  Stäng av mobilen helt, innan du kommer in på skolan – och håll den avstängd hela tiden medan du är hos oss.
 • Om du kommer i bil, tänk på att åka i god tid, så du hinner hitta parkeringsplats.

Väntelista: Om kursen/kurserna du vill gå är fullbokade kan du skriva upp dig på väntelista. Fyll i namn, adress, telefon mm i formuläret nederst på denna sida och skriv i fältet "Väntelista" vilken/vilka kurser du vill stå på väntelista till. Vi kontaktar dig per telefon om det blir en plats ledig.

Gravidyoga kvällskurser ONLINE

Grundnivå – inga förkunskaper krävs! 
Kunnig lärarledd online-undervisning där du kan få individuell vägledning.
(Skulle du missa en lektion kan du ta igen den. Hör närmare med din lärare.)

Läs mer om kurserna i gravidyoga

Vår gravidyoga innehåller yogaställningar, andningsövningar och djupavspänningen Yoga Nidra. Vi lägger vikt vid övningar som är speciellt bra för gravida, och på ställningar och andningstekniker som kan vara till stor hjälp under förlossningen. Du lär dig även en effektiv metod för att handskas med smärta och får råd om hur du kan använda yogan före, under och efter förlossningen.

Vi har långa lektioner så att du verkligen hinner falla till ro!
Yoga ska ju vara något annat och mer än bara ett träningspass. Det är viktigt att reducera stress under graviditeten. Våra kurser ger djup avspänning och effektiv stresshantering på ett helt annat sätt än gravidyoga på ett gym. Varje lektion är 2 timmar.

Läs mer om vår gravidyoga.

Vad våra elever säger om gravidyogan?

Nivå
Det krävs inga förkunskaper, både nybörjare och fortsättare är välkomna!

När ska jag börja?
Du kan delta på våra kurser under hela graviditeten. Det är en fördel att starta tidigt. Då blir kroppen starkare och man får mindre besvär, t ex med rygg och bäcken. Under de första månaderna kan man även gå på våra vanliga kurser i yoga, avspänning och meditation.

Många börjar på gravidyoga hos oss när de är i fjärde eller femte månaden, men du är också välkommen under sista delen av din graviditet. Det är bara bra att gå så länge du kan.

Om du har möjlighet kan vi rekommendera att gå två kurser efter varandra. Då får du större effekt och erfarenhet av yogan, vilket kan vara en stor hjälp under förlossningen.

Vill du gå flera kurser?
Går du flera kurser under samma graviditet ger vi 20 % rabatt på andra och tredje kursen.
(Gäller alla kurser på skolan i Stockholm utom Drop in-lektionerna, Håå-uppföljning och Gravidyoga med partner.)

Värt att veta
För att få störst utbyte av kursen är det viktigt att delta på alla lektioner. Om du vid något tillfälle får förhinder, så rekommenderar vi att du om möjligt tar igen lektionen på en av de andra gravidyogakurser. Hör närmare med din lärare.

OBS! Viktig info om online-undervisning via Zoom (Gravidyoga)

Kursen kommer att äga rum via internet och programmet Zoom. Att följa kursen från Zoom är enkelt.

I kallelsen till kursen finns en länk. Du behöver inte ladda ned Zoom, utan bara klicka på länken. När du har klickat på länken kommer du till ett s k väntrum, och därefter släpper läraren in dig till kursen. För att ställa in rätt högtalare använder du en knapp i nedre vänstra hörnet på skärmen. Vänligen se till att du förberett din yogamatta mm och klickat på länken senast 15 min innan start. När lektionen har börjat kan vi inte lova att vi kan släppa in fler deltagare.

Du behöver en matta, liggunderlag eller dubbelvikt filt att göra yoga på, en filt att ha över dig under djupavspänningen och en hårdare kudde eller ihoprullad filt att sitta på. Om du kan mörklägga/dra för gardiner under djupavspänningen är det en fördel. Kom ihåg att ha mobilen helt avstängd och förbered så att du i möjligaste mån kan vara med på hela lektionen utan avbrott.

Under klassen kommer skärmen att visa läraren i yogarummet och du hör vägledningen, men du ser inte övningarna. Använd gärna en webbkamera (många laptops har en inbyggd) så att läraren kan se dig. Placera den helst så att hela din yogamatta syns i bild. Kursdeltagarna kommer synas i små rutor i en rad längst upp på skärmen. Vill du inte synas har du möjlighet att stänga av din videofunktion.

Du kan använda en laptop, stationär dator, iPad eller smartphone. Några väljer att koppla vidare till tv:n, för att få större bild på skärmen.

Varmt välkommen!

GRAVIDYOGA kurser ONLINE en gång i veckan under våren 2021 
Dag Tid Datum Lekt Lärare Pris
Onsdag – Online 16.45 – 18.45 10 mars – 21 april 7 Mira 1400/1120 kr
Onsdag – Online 16.45 – 18.45 9 – 23 juni 3 Mira 600/480 kr

Gratis intro GRAVIDYOGA online

Provlektion till yoga och avspänning för gravida via Zoom
OBS! Boka gärna innan kl 13.00 samma dag om du vill vara med! 
Ät inte en större måltid senare än 2-3 timmar före introduktionen. Läs även info nedan.

Viktig info om gratis intro GRAVIDYOGA online

Vill du veta mer om vår gravidyoga och träffa läraren är du välkommen till en av våra öppna online-introduktioner. Mira berättar om våra kurser för gravida och svarar på frågor, och du får prova ett lätt program med yogaställningar, andningsövningar och djupavspänning. Introduktionerna är ca 1 timme och 45 minuter.
Läs mer om vår gravidyoga.

Boka senast kl 13.00 samma dag om du vill vara med!
Vi mejlar tillbaka en kallelse med instruktioner och länk till zoomlektionen.
OBS! Ät inte en större måltid 3 – 4 timmar före lektionen.

Praktisk info om online-undervisningen:

Introduktionen kommer att äga rum via internet och programmet Zoom.
Att följa introduktionen via Zoom är enkelt.

I kallelsen till introduktionen finns en länk. Du behöver inte ladda ned Zoom, utan bara klicka på länken.

När du klickat på länken kommer du till ett s k väntrum, och därifrån släpper läraren in dig till lektionen. För att ställa in högtalare/ljud går du till nedre vänstra hörnet av Zoom-fönstret. Vänligen se till att du förberett din yogamatta mm och klickat på länken senast 15 min innan start.

Du behöver en matta, liggunderlag eller dubbelvikt filt att göra yoga på, en filt att ha över dig under djupavspänningen och en hårdare kudde eller ihoprullad filt att sitta på. Ha gärna även flera större kuddar att ha under benen när du ligger ned. Om du kan mörklägga/dra för gardiner under djupavspänningen är det en fördel. Kom ihåg att ha mobilen helt avstängd och förbered så att du i möjligaste mån kan vara med på hela lektionen utan avbrott.

Under klassen kommer skärmen att visa läraren i yogarummet och du kommer att höra vägledningen. Använd gärna en webbkamera (många laptops har en inbyggd) och placera den om möjligt så att läraren kan se hela dig. Deltagarna syns ev i små rutor i en rad längst upp på skärmen. Vill du inte synas har du möjlighet att stänga av din videofunktion.

Du kan använda en dator, surfplatta eller smartphone. Det är viktigt att ha en stabil uppkoppling. Om möjligt använd dator eller surfplatta så att du får en större skärm och kan ha mobilen avstängd.

Varmt välkommen!

  Gratis INTRO & PROVLEKTION gravidyoga - online
  Dag/Datum Tid Lärare
  Onsdag 19 maj  16.45 - ca 18.30 Mira Fri entré
  OBS! Boka gärna innan kl 13.00 samma dag om du vill vara med!

  Gravidyoga med partner ONLINE

  För dig som går, eller precis har gått gravidyoga hos oss – och din partner.
  Här får din partner inblick i vad du lärt dig på gravidyogan, speciellt med fokus på förlossningen. Vi gör alla andningsövningarna och många positioner som kan vara användbara under förlossningen. Vissa förlossningsställningar provar ni tillsammans.
  OBS! För att kunna delta på denna kurs måste du ha gått på gravidyoga hos oss!

  Gravidyoga MED PARTNER – ONLINE
  Kontakta oss gärna först innan du/ni bokar denna kurs!
  Dag/Datum Tid Lekt Lärare Pris
  Lördag 17 april 10.00 – 12.45 1 Mira 300 kr/par

   Anmälan - gravidyoga i Stockholm

   1. Välj den kurs/kurser som du vill gå i rullgardinsmenyerna nedan.
   2. Fyll sedan i namn, adress, telefon, e-post mm och skicka in din anmälan.
   3. När vi har registrerat din anmälan skickar vi en bekräftelse med e-post.
   OBS! Instruktioner och länk för Zoom-lektionen samt betalningsinfo finns i bekräftelsen.
   Boka dig gärna senast kl 13.00 samma dag (helst dagen innan) för att vi ska hinna skicka dig en bekräftelse.

   4. Skulle kursen ha blivit full innan vi får din anmälan så kontaktar vi dig.

   Jag vill boka - välj kurs:

   Vill du boka en gratis intro & provlektion - gå till anmälningsformuläret för introduktioner

   För bokning av våra övriga yogakurser (ej speciellt för gravida) gå till: Yogakurser i Stockholm


   PRIS/rabattpris:

   Vid varje kurs finns två priser angivna: 1) Normalpris. 2) Efter snedstrecket: Rabattpris för heltidsstuderande, arbetslösa och pensionärer (giltigt intyg ska visas vid kursstart). Är du under 20 år vid kursstart betalar du halva normalpriset! (Leg ska visas vid kursstart.) Om du betalar genom Wellnet, Actiway eller ePassi Min Friskvård gäller alltid normalpriset (inga rabatter).

   Ev. rabatt vid bokning av flera kurser:
   20 % rabatt, eftersom jag deltar på mer än en kurs på skolan i Stockholm under samma kursperiod.Ange nedan vilken annan kurs som du redan är bokad till (kurstyp, nivå, dag/tid, startdatum):

   Denna rabatt gäller endast om du går mer än en kurs INOM SAMMA KURSPERIOD. Vi har fyra kursperioder under året: 1) HÖST: sept - dec, 2) VÅR 1: jan-mars, 3) VÅR 2: mars - juni, 4) SOMMAR: juli - aug. Du betalar normalpris för första kursen och får 20 % rabatt på efterföljande kurser räknat efter datum för kursstart. Rabatten gäller inte Drop in-lektioner, Håå-uppföljning och Gravidyoga med partner, eller om du betalar genom Wellnet, Actiway eller ePassi Min Friskvård.

   Ev. väntelista till fullbokade kurser:
   Jag vill stå på väntelista till följande fullbokade kurser. Vi ringer om det blir en ledig plats.
   (Skriv kurstyp, nivå, dag/tid, startdatum, lärare. Det går bra att skriva flera alternativ.)

    

   Fyll i dina kontaktuppgifter nedan (* = måste fyllas i!)

   *Förnamn:
   *Efternamn:

   *Adress:
   c/o:

   *Postnummer:
   *Ort:

   *Tel hem: (Har du endast mobil, skriv den här)

   Mobil:
   Ev. jobb tel/mobil:

   *E-post:

   *E-post: OBS! Bekräfta genom att skriva din e-postadress igen.

   *Nyhetsbrev: OBS! Välj i rullgardinen nedan om du vill ha nyhetsbrev med e-post eller inte.
   Vi rekommenderar att du får vårt nyhetsbrev om du går kurs hos oss. Nyhetsbrevet kommer ut 5-6 gånger om året (högst 1 gång i månaden) t ex med info om nya kurser och aktiviteter, och andra uppdateringar av kursprogrammet. Nyhetsbrevet skickas med MailChimp till den e-postadress du har angivit ovan. Du kan när som helst avbeställa prenumerationen via länken nederst i nyhetsbreven, eller genom att kontakta oss.
   Om du tidigare avbeställt vårt nyhetsbrev och gärna vill ha det igen, klicka här.

   Bekräftelse på din bokning:
   Jag önskar bekräftelse med E-POST till e-postadressen ovan.Jag önskar bekräftelse med BREV till min hemadress.

   Friskvårdsbidrag:
   Om du har möjlighet att få din kursavgift betald av din arbetsplats och t ex behöver kvitto vid kursstart, så kan du ange det nedan.
   Jag betalar själv via Plusgiro och behöver inte skrivet kvitto.Jag betalar själv via Plusgiro och ÖNSKAR KVITTO FÖR FRISKVÅRDSBIDRAG VID KURSSTART.Jag betalar genom WELLNET. (Kom ihåg att även boka kursen på Wellnets hemsida.)Jag betalar kursen med ACTIWAY.Jag betalar kursen med ePassi MIN FRISKVÅRD.Jag önskar faktura till min arbetsplats. (Faktureringsavgift: 50 kr + moms.) OBS! Ange företagsnamn och faktureringsadress nedan.

   Ev. andra upplysningar angående din bokning:

   Kursprogram med post:
   Vi sänder ut ett tryckt kursprogram 2-3 gånger per år. Där får du en komplett och lättöverskådlig översikt över alla aktuella kurser.
   Ja tack, jag vill gärna ha kursprogram hemskickat per post 2-3 gånger per år.Nej tack, jag vill inte ha kursprogram hemskickat. Du kan när som helst avbeställa nästa kursprogram eller ändra adress genom att kontakta oss per mejl eller telefon.   Betalningsvillkor vid anmälan:
   • Kursavgiften ska vara inbetald på plusgiro 94 26 80-0 senast 14 dagar före kursstart.
   • Får du plats mindre än 14 dagar före kursstart betalas kursavgiften direkt.
   • Betalningsinfo och referensnummer finns i kallelsen. Om du inte har fått kallelsen inom ett par dagar, v.g. mejla oss.
   • OBS! Utebliven betalning gäller inte som avbokning!.
   • Behöver du avboka gör det vänligen via e-post eller telefon . Du kan avboka kostnadsfritt senast 14 dagar före kursstart. Vid avbokning 4 - 13 dagar före kursstart betalar du 300 kr i administrationsavgift. Vid avbokning 1 - 3 dagar före kursstart debiteras halva kursavgiften. Vid avbokning senare än 24 timmar före kursstart debiteras hela kursavgiften.
   • Om du är på väntelista och får en plats gäller betalningsvillkoren ovan när du har tackat ja till platsen.

   Avtal:
   Jag är införstådd med att det är en förutsättning för att delta i alla kurser vid Skandinavisk Yoga och Meditationsskola, att jag förpliktigar mig att inte i någon form vidarebefordra information om eller undervisa i yoga och meditation på grundval av det som genomgås på kursen. För att uppnå kompetens till att uttala mig om dessa yoga- och meditationstekniker, eller för att undervisa andra i dem, krävs en fullständig yogalärarutbildning vid skolan.

   Hantering av personuppgifter:
   Vi sparar de uppgifter du har lämnat för att kunna registrera och bekräfta din bokning, och för att kunna kontakta dig ifall en lektion blir inställd eller liknande. Vi sparar även din bokningshistorik efter avslutad kurs så vi kan hjälpa dig att hitta rätt nivå vid framtida bokningar. Efter avslutad kurs kan vi ev. genom Reco mejla dig en förfrågan om att lämna ett omdöme. Du kan när som helst ändra eller ta bort dina uppgifter registrerade hos oss, avbeställa nyhetsbrev eller utskick av kursprogram. Kontakta oss i så fall via mejl, telefon eller meddela oss i receptionen.

   * Jag har läst och godkänner ovanstående betalningsvillkor, avtal och hantering av mina personuppgifter.