Sitarkonsert 17 maj
med Arjun Verma & Suranjana Ghosh

Klassisk indisk musik

Arjun Verma - Sitar
Suranjana Ghosh
- Tabla

Det är med stort nöje som vi kan bjuda in till vårt första konsertevent på många år!
Vi har tidigare hört Arjun spela konserter på vår skola i Köpenhamn och på Håå Retreat Center och kan bara säga - wow, vilken fantastisk musiker! Utöver att vara en indisk musiker i särklass så har han även en förmåga att förmedla och presentera musiken på ett sätt som gör den tillgänglig även för dem som inte är vana att lyssna till klassisk indisk musik.

"Klassisk nordindisk musik har sina rötter i den meditativa och spirituella traditionen i Indien. Med tiden har den utvecklats till en modern genre av virtuos konstmusik, samtidig som den har bibehållet en stor del av sina ursprungliga kontemplativa, emotionella och djupa kvaliteter. Traditionellt har musiken ansetts ”finjustera” människan och återställa ett naturligt tillstånd av frid och harmoni, genom att omsorgsfullt och precist använda speciella ljud och toner."

Arjun kommer att ackompanjeras av Suranjana Ghosh på tabla.
Välkommen till en inspirerande kväll med två eminenta musiker!

Tisdag 17 maj kl 19.30
på Skandinavisk Yoga och Meditationsskola
Västmannagatan 62, T-Odenplan

Entré: 250 kr (elevpris 200 kr*) 
Boka biljetter nederst på sidan - eller via mejl eller i vår butik 
Det går även att köpa biljetter vid ingången.
*) För dig som gått kurs hos oss under 2022.

ARJUN VERMA är en kritikerrosad sitarartist baserad i San Francisco-området i USA. Han är son av Roop Verma (som gjort musiken på djupavspänningsskivan Upplev Yoga Nidra) och började spela sitar redan som femåring.
Under åtta år var han elev hos den legendariska sarod-mästaren Ali Akbar Khan, och fortsatte därefter hos hans son Alam Khan.

Arjun har utvecklats till en unik röst på sitar – både inom den nordindisk klassiska musiken och genom sina innovativa cross-genre-samarbeten med olika musiker.

Han har nu hållit konserter under 25 år, i USA, Indien och i Europa - och undervisar i sitar och nordindisk klassisk musik på Ali Akbar College of Music och East-West School of Music i San Fransisco. Arjun-Verma.com

Foto: Peter Bothén

SURANJANA GHOSH är en spännande musiker från Indien som förnyar den moderna svenska musikvärlden med indisk tabla. Med stor musikalitet tillför hon indiska rytmer i nya sammanhang över genregränserna som folkmusik, flamenco, blues, jazz, kyrkomusik, opera och andra klassiska verk.

De senare åren har hon samarbetat intensivt med ett flertal kända svenska musiker i olika projekt, bl a i sin egen grupp Teental. Internationellt har hon spelat i Skandinavien, England, Grekland, Frankrike och Indien - på festivaler, konserter, jazzklubbar mm. Suranjana komponerar även musik och har gett ut tre album. TablaSuranjana.com

"Musikerna, med den kvinnliga ypperliga tablaspelaren Suranjana Ghosh i spetsen, får ett eget nummer där trummorna talar med subtila nyanser – en dialog det svänger om!"  - Svenska Dagbladet. 


  Bokning sitarkonsert 17 maj

  1) Välj hur många biljetter du vill boka i rullgardinsmenyerna nedan.
  2) Fyll i namn, e-post mm.
  3) Skicka in bokning.
  4) När vi har registrerat din bokning skickar vi en bekräftelse med e-post, vanligtvis inom 24 timmar.

  Jag vill boka biljetter till NORMALPRIS - välj antal nedan, 250 kr/st:

  Jag vill boka biljetter till ELEVPRIS - välj antal nedan, 200 kr/st (OBS! Endast för dem som har gått kurs hos oss under 2022):


  Om du bokar mer än en biljett till elevpris, skriv namn på dem som du bokar i kommentarfältet nedan.

   

  Fyll i dina kontaktuppgifter nedan (* = måste fyllas i!)

  *Förnamn:

  *Efternamn:

  *E-post:

  *E-post: OBS! Bekräfta genom att skriva din e-postadress igen.

  *Nyhetsbrev: OBS! Välj i rullgardinen nedan om du vill ha nyhetsbrev med e-post eller inte.
  Nyhetsbrevet kommer ut 5-6 gånger om året (högst en gång i månaden) t ex med info om nya kurser och ev ändringar av vårt program. Nyhetsbrevet skickas med MailChimp till den e-postadress du har angivit ovan. Du kan när som helst avbeställa prenumerationen via länken nederst i nyhetsbreven, eller genom att kontakta oss.

  *Tel:

  Ev. andra upplysningar angående din bokning:

  Betalning & avbokningsvillkor:
  Inbetala gärna avgiften till plusgiro 942680-0, senast 5 dagar innan. Skriv "Sitarkonsert" i meddelanderaden. Det går också bra att betala via swish 123 684 0896, eller på plats innan konserten.
  OBS! Skulle du få förhinder är vi tacksamma om du meddelar oss via e-post i god tid innan. (Det går bra att svara på bekräftelsen.)

  Hantering av personuppgifter:
  Vi sparar de uppgifter du har lämnat för att kunna registrera och bekräfta din bokning, och för att kunna kontakta dig ifall konserten blir inställd eller liknande. Du kan när som helst ändra eller ta bort dina uppgifter registrerade hos oss eller avbeställa nyhetsbrev. Kontakta oss i så fall via mejl, telefon eller meddela oss i receptionen.

  * Jag har läst och godkänner betalning & avbokningsvillkor och hantering av mina personuppgifter.