Gravidyoga i Stockholm

Yoga för gravida förbereder kropp och sinne inför förlossningen och ger större välmående under graviditeten, både för dig själv och för barnet du väntar.

Kurserna i gravidyoga på Skandinavisk Yoga och Meditationskola i Stockholm innehåller både yogaställningar, andningsövningar och djupavspänningen Yoga Nidra.
Vi lägger vikt vid övningar som är speciellt bra för gravida och på ställningar och andningstekniker som kan vara till stor hjälp under förlossningen.
Du lär dig även en effektiv metod för att handskas med smärta och får råd om hur du kan använda yogan före, under och efter förlossningen.

Erfarenhet - Kvalitet - Tradition
Vår gravidyoga är baserad på den autentiska klassiska yogan, utifrån en gedigen kunskap om traditionen, och mer än 35 år undervisning av gravida.
Vi introducerade yoga för gravida i Stockholm på 70-talet och har gjort gravidyoga känt och populärt inom mödravården. Våra kurser rekommenderas av många barnmorskor tack vare den praktiska nytta de gravida har av yogateknikerna.
Mira, som leder de flesta av våra kurser för gravida i Stockholm, har undervisat i gravidyoga under mer än 25 år.

Om du vill veta mer om våra kurser så rekommenderar vi att delta på en gratis intro till gravidyoga.

Aktuella kurser för gravida i Stockholm >>
Bra att veta om kurserna i gravidyoga >>
Erfarenheter från kursdeltagarna >>

En barnmorska om yoga för gravida

”Jag har ofta upplevt att kvinnor som gjort yoga och lärt sig att lyssna till kroppen, lättare accepterar smärtan vid sammandragningarna.
De kan bättre utnyttja kroppens egna möjligheter till att underlätta förlossningen och de är över huvud taget mer aktiva.
Yoga kan dessutom varmt rekommenderas under graviditeten, då kroppen genomgår så stor förändring. Kvinnan både stärker kroppen och får den ro och vila som behövs.
Min upplevelse är också att man på yogakurserna för gravida inte fastlägger förlossningsförloppet och användningen av teknikerna, och därmed blockerar för det som är riktigt i situationen, utan förbereder kvinnan genom en rad tekniker, som hon sedan fritt kan använda efter behov, som det passar just hennes förlossning.”
Signe Fog-Möller, Barnmorska.

Skandinavisk Yoga och Meditationsskola

Gravidyoga kurser >>
Aktuella kurser för gravida i Stockholm.

Nadi Shodana
Mobilnavigering

Du når huvudmenyn genom att trycka på ikonen ”3 linjer” högst upp till höger på skärmen.

Undermenyn till respektive titel på huvudmenyn blir synlig när du trycker på ikonen ”3 prickar och linjer” högst upp till vänster på skärmen.