MEDITATION & YOGA PÅ DISTANS – VIA ZOOM

Undervisningen hålls alltid live – inga förinspelade klasser

GRATIS PROVLEKTION ONLINE yoga, avspänning och meditation

Tisdag 10/8 kl 18.00 – 20.00 via zoom
Vill du veta mer om vår undervisning är du välkommen till en av våra öppna online-introduktioner. Vi berättar kort om klassisk yoga och tantrisk meditation, svarar på frågor och du får prova ett lätt program med yogaövningar, djupavspänning och meditation. OBS! Ät inte en större måltid 3 – 4 timmar före lektionen. Läs mer om yoga och meditation.
Anmälan
Du anmäler dig vid att skicka en epost med dina upplysningar till anandananda@telia.com. Sedan skickar vi en länk som du använder för att delta i klassen.

Du hittar mer info om online-undervisningen längre ned på sidan.

GRATIS PROVLEKTION ONLINE meditation och djupavspänning

Onsdag 11/8 kl 19.00 – 20.30 via zoom
Vill du veta mer om vår meditationsundervisning är du välkommen till en av våra öppna introduktioner online. Vi berättar kort om meditation och avspänning, svarar på frågor och du får pröva ett lätt program med de första delarna av meditationerna Energins Källa, Returning, Inre Stillhet (Antar Mauna) och djupavspänningen Yoga Nidra. Läs mer om på meditation och avspänning här>>
Anmälan
Du anmäler dig vid att skicka en epost med dina upplysningar till anandananda@telia.com. Sedan skickar vi en länk som du använder för att delta i klassen.

MEDITATION & AVSPÄNNING

5 måndagar kl 20.15 – 21.45. Start: 6/9. Pris: 535 kr.
Kursen innehåller meditationerna Returning och Energins Källa samt djupavspänningen Yoga Nidra och koncentrationstekniken Tratak. Undervisningen är i huvudsak praktisk, men sista lektionen har vi ett kortare teoripass, då vi bl a pratar om hur du fortsätter med meditation på egen hand. Läs mer om innehållet på meditationskursen här>>
Nivå
Det krävs inga förkunskaper, både nybörjare och fortsättare är välkomna.
Anmälan
Du anmäler dig vid att skicka en epost med dina upplysningar till anandananda@telia.com. Sedan skickar vi en länk som du använder för att delta i klassen.
Gratis provlektion via zoom onsdag 1/9 kl 19.00 – 20.30.

YOGA & MEDITATION – fortsättning

10 måndagar kl 17.30 – 19.45. Start: 6/9. Pris: 1550 kr.
På fortsättningskursen fördjupar vi det du lärt dig på grundkurserna, och går vidare med mer avancerade yogaprogram, nya andningsövningar och längre meditationer. Vi kommer bl a att jobba mer med de klassiska yogaställningarna och gå igenom hela meditationen Energins Källa.
Nivå
För dig som har gått minst en grundkurs på Skandinavisk Yoga och Meditationsskola
Anmälan
Du anmäler dig vid att skicka en epost med dina upplysningar till anandananda@telia.com. Sedan skickar vi en länk som du använder för att delta i klassen.

Lärare på kurserna

Anandananda kommer från Oslo, där han studerade vid Statens Håndverks- og Kunstindustriskole.
Han började sin yogalärarutbildning 1980 genom att delta i tremånaderskursen på Håå Retreat Center – och har sedan bott och undervisat på Skandinavisk Yoga och Meditationsskola i Danmark och Sverige. Han bor nu i Göteborg och har hållit kurser här sedan hösten 1996.
Vid sidan av undervisningen är Anandananda skolans grafiska konstnär och hans kreativa arbete finns på affischer och
utställningar, såväl som i våra webbartiklar.

Anmälan

Du anmäler dig vid att klicka på länken bredvid den kursen du vill gå på och fyller i eposten med dina upplysningar och skickar till anandananda@telia.com. För kurserna som vi håller i samarbete med Studieförbundet Medborgarskolan kommer du till deras bokningssida.

 

Praktisk info

 • Efter att du har anmält dig så mailar vi dig en länk som du använder för att delta i klassen.
 • Om det är första gången du använder Zoom så måste du installera appen. På iPhone / Android går du in på App Store eller Play Store och installerar Zoom Cloud Meetings. På dator räcker det att klicka på länken, installationen startas då automatiskt.
 • Det är bra att öppna länken ca 10 min innan lektionen börjar, så du kan kolla att allt funkar. Det går inte att gå med efter att lektionen har börjat.
 • Du kan välja själv om du vill ha din kamera på eller av. Men det underlättar mycket, både för dig och läraren, om läraren kan se dig.
 • Om det dyker upp en ruta där det står ’To hear others please join audio’ välj alternativet ’Call using internet audio’ eller ’Call using device audio’.
 • Gör i ordning ett utrymme som passar till att göra yoga. Se till att varken människor, husdjur eller telefoner stör dig under lektionen. Du behöver ett mjukt underlag (t.ex. en yogamatta eller en tunn madrass på golvet), en tunn filt för avspänning och eventuellt en fast kudde för meditationen.
 • Det är bra om du kan göra det helt mörkt (eller så mörkt som möjligt) under avspänningen och vissa av meditationerna.
 • Se till att din enhet är laddad eller inkopplad till ett vägguttag.
 • För kurserna som innehåller yoga är det bra att ha en nässköljningskanna och kvalitetssalt, se Nosebuddy.
 • Se till att inte äta någon större måltid 3-4 timmar innan lektionen.
 • För de kurser som inkluderar meditation: I vissa av våra meditationer rekommenderar vi att sitta på en stol, så ha en stol till hands som är lätt att sitta upprätt i.
 • Vi undervisar generellt sett verbalt med tydliga instruktioner, dvs. utan att visa övningarna. På så sätt kan vi ha maximal uppmärksamhet på dig som elev.
 • Du behöver ett stearinljus som du kan placera så att lågan är i ögonhöjd när du sitter på golvet i en meditationsställning.
 • Använd ditt riktiga namn när du startar Zoom, så att vi kan se att du är med på listan.
 • Återbetalning görs vid avbokning senast 6 timmar innan första lektionen. Maila mig på anandananda@telia.com för att avboka.
 • Våra kurser är endast för personligt syfte och ger ej kvalifikation att undervisa i yoga eller meditation.