AKTUELLA KURSER I GRÅBO 

Vi håller kurserna i Gråbo online via zoom tillsvidare – i samarbete med Vuxenskolan

 • Praktisk info

  • Om det är första gången du använder Zoom så måste du installera appen. På iPhone / Android går du in på App Store eller Play Store och installerar Zoom Cloud Meetings. På dator räcker det att klicka på länken, installationen startas då automatiskt.
  • Det är bra att öppna länken ca 10 min innan lektionen börjar, så du kan kolla att allt funkar. Det går inte att gå med efter att lektionen har börjat.
  • Du kan välja själv om du vill ha din kamera på eller av. Men det underlättar mycket, både för dig och läraren, om läraren kan se dig.
  • Om det dyker upp en ruta där det står ’To hear others please join audio’ välj alternativet ’Call using internet audio’eller ’Call using device audio’.
  • Gör i ordning ett utrymme som passar till att göra yoga. Se till att varken människor, husdjur eller telefoner stör dig under lektionen. Du behöver ett mjukt underlag (t.ex. en yogamatta eller en tunn madrass på golvet), en tunn filt för avspänning och eventuellt en fast kudde för meditationen.
  • Det är bra om du kan göra det helt mörkt (eller så mörkt som möjligt) under avspänningen och vissa av meditationerna.
  • Se till att inte äta någon större måltid 3-4 timmar innan lektionen.
  • För de kurser som inkluderar meditation: I vissa av våra meditationer rekommenderar vi att sitta på en stol, så ha en stol till hands som är lätt att sitta upprätt i.
  • Vi undervisar generellt sett verbalt med tydliga instruktioner, dvs. utan att visa övningarna. På så sätt kan vi ha maximal uppmärksamhet på dig som elev.
  • Våra kurser är endast för personligt syfte och ger ej kvalifikation att undervisa i yoga eller meditation.

Anmälan

När du klickar på länken bredvid den kurs du vill gå på kommer du direkt till Vuxenskolans hemsida och anmälningsformulär. Vuxenskolan skickar en länk så du kan logga in på kursen med zoom-appen.

Yoga & meditation grundkurs

Yoga, avspänning och meditation
Inga förkunskaper krävs. Både för nybörjare och för dig som gjort yoga tidigare men inte gått en kurs hos oss.

Läs mer

Grundkursen på 2 timmar och 15 minuter innehåller yogaställningar (ca 1 timma), andningsövningar, djupavspänningen Yoga Nidra, koncentrationstekniken Tratak, meditationen Returning och de första stegen av meditationen Energins Källa.

Läs mer om innehållet på våra yogakurser.

Nivå
Alla är välkomna – inga förkunskaper krävs!

Kurserna passar både nybörjare och dig som har gjort yoga tidigare, men inte på Skandinavisk Yoga och Meditationsskola (dvs även om du gjort en hel del yoga, men inte hos oss, ska du ta en grundkurs).

Värt att veta
För att få störst utbyte av kursen är det viktigt att delta på alla lektioner. Det är även en stor fördel om du använder yogan och meditationerna hemma på egen hand.

Yoga och meditation grundkurs i Gråbo – 5 gånger
Kursnr Dag Tid Start Pris Anmälan
42402

fre

17.00 – 19.15

25/9

795 kr Till anmälan>>